Ingrediënten
2,5 dl droge witte wijn
6 sjalotjes gehakt
1/2 tl gedroogde tijm
2 teentjes knoflook
1 laulierblad
2 1/2 dl kippebouillon
2 1/2 dl runderbouillon
12 teentjes knoflook
6 champignons
2 el olijfolie
4 grote entrecotes
2 el boter
zout en peper naar smaak

Bereiding

Combineer de eerste 5 ingrediënten in een sauspan. Reduceren tot de helft, voeg daarna de bouillons toe en reduceer tot ruim 1 dl.
Verhit de oven voor op 180 C. Plaats de knoflookteentjes, sjalotjes en (schijfjes) champignons op wat aluminiumfolie. Bedruppel met wat olijfolie en op smaak brengen met zout en peper. Breng de 4 punten van de folie samen en maak er een pakketje van. Rooster voor 30 minuten, daarna op een bord leggen af dekken met folie.
Bak de entrecotes tot de gewenste gaarheid en voeg ze bij het knoflook/sjalotten mengsel. Af dekken met folie.

Breng de saus aan de kook. Van het vuur halen en monteren met boter, op smaak brengen met zout en peper. Over de entrecote, knoflook, sjalot en champignons schenken en serveren.