Ingrediënten:
2 gekookte kreeften
een beetje olie
75 gram boter
2 teentjes knoflook, fijngeperst
2 theelepels verse of 1 theelepel gedroogde kruiden
2 mespuntjes cayennepeper
2 eetlepels fijngehakte ui of sjalot
2 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels verse witte broodkruimels
zout en peper

Bereiding:
Snij elke kreeft door de helft maar laat de kop en kleine scharen eraan. Verwijder het vlees van de kop en staart en verwijder de ingewanden, maag en kieuwen. Breek de scharen voorzichtig open en haal het vlees eruit.
Snij het vlees in hapklare stukjes en smeer de buitenkant van de schaal in met een beetje olie om hem glimmend te houden. Smelt vlak voor het serveren 50 gram boter boven een laag vuur met knoflook en voeg het vlees gemengde kruiden cayenne uien en een beetje zout en peper toe.
Verwarm 2-3 minuten het vlees voorzichtig onder af en toe losschudden. Doe het mengsel terug in de schalen en bestrooi met peterselie en broodkruimels.
Doe klontjes van de overblijvende boter erop en kook onder een hete voorverwarmde grill 5-7 minuten tot ze knapperig en goudkleurig zijn.