Ingrediënten:
400 g witte reuzenbonen (een nacht geweekt)
750 g lamsschouder met bot, in grote brokken
1 blik gepelde tomaten
½ fles witte wijn
2 takjes tijm
6 dikke tenen knoflook, gekneusd en gepeld
1 eetlepel suiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Spoel de bonen af en doe ze in een aardewerken schaal of in een zware braadpan. Bestrooi de stukken lamsschouder met zout en peper en leg ze op de bonen. Schenk de gepelde tomaten en de wijn in de pan. Voeg de tijm, knoflooktenen, suiker en 1 theelepel zout toe en schep alle ingrediënten door elkaar. Sluit de pan met een deksel en schuif hem in de oven. Laat de bonen en het vlees 5 tot 6 uur stoven. Het kan zijn dat je halverwege nog een kop kokend water moet toevoegen. De bedoeling is dat het vlees boterzacht wordt, terwijl de bonen nog enige beet hebben en de tomatensaus zoet en geconcentreerd is.