Ingrediënten
1,75 kg kip
40 tenen knoflook
zout
verse zwarte peper
1 bouquet garnituur ( peterselie, tijm, laurierblad, evt. wat prei of tak bladselderij)
enkele blaadjes rozemarijn, tijm, salie en peterselie
een stengel bleekselderij
olie
sneetjes warme toast
Bereiding
Wrijf de kip van binnen in met zout en stop de bouquet garnituur in de buikholte van de kip. Vastzetten met een satéprikker of dichtnaaien. Neem de knoflook uit de bollen, NIET PELLEN! Verhit olie in een braadpan, doe er de knoflook en de andere kruiden in en daarna de kip. Wentel de kip enkele malen rond zodat kruiden eraan blijven zitten. Bestrooi met zout en peper.
Doe de kip met kruiden/knoflooktenen in een groot stuk folie zodat de kip heel goed afgedekt wordt. Er mag GEEN vocht ontsnappen. Doe dit in een schaal en zet het in de oven. Bak de kip in 1,5 uur gaar in een voorverwarmde oven van ca. 180 graden Celsius
Dien op met (warme) toast – de knoflook erop smeren.
Recente reacties