Ingrediënten: (6 pers.)
225 gram bladerdeeg
1 knoflookbol (ca 12 teentjes)
1 handvol peterselie
1 handvol waterkers of spinazie
175 gram roomkaas
100 ml koffieroom
3 geklopte eieren
zout en peper
oventemperatuur: 220 C/gas 7 en 180 C/gas 4
Bereiding:
Bekleed een schaal van 20 cm doorsnee met het bladerdeeg en bedek met folie. Vul met bakbonen en bak op de hoogste temperatuur tot het hard is. Verwijder de bakbonen en folie en laat het deeg afkoelen.
Sudder de knoflook tenen ongeveer 25 minuten tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en pureer ze als ze koud zijn tot een pasta.
Kook de peterselie en waterkers of spinazie in kokend water ongeveer 7 tot 10 minuten. Laat uitlekken en koud worden, knijp het overtollige water eruit en hak fijn. Mix met de knoflookpasta en maak het op smaak met zout en peper. Verspreid de mix over de bodem van het deeg.
Klop de roomkaas met de koffieroom en een beetje zout en peper tot het zacht is. Voeg de geklopte eieren toe.
Schenk dit over de knoflookpasta en bak dit bij de laagste temperatuur ongeveer 25 minuten tot het net gerezen is. Serveer warm.
Recente reacties