Een knoflookgewas heeft een open stand, waardoor het snel in het onkruid kan lopen. Onkruid is onder controle te houden door in ieder geval met een onkruidvrij perceel te beginnen. Vruchtwisseling speelt daarbij een erg belangrijke rol. Handmatig wieden is dus de boodschap. Omdat knoflook oppervlakkig wortelt, wordt diep schoffelen afgeraden. In de teelt op ruggen kan een aantal keren worden aangeaard, tot het gewas zich voor het grootste deel sluit. Schoffelen in combinatie met aanaarden is voor deze teelt een goede methode om onkruid te onderdrukken. Mulchen of het bedekken van de aarde met organisch materiaal is niet alleen goed tegen het onkruid maar helpt ook goed om de grond te beschermen tegen directe weersinvloeden en is voor knoflook zeker aan te raden.
Recente berichten
Archieven
Categorieën
- Boeken over knoflook
- Familie
- Herkomst
- Hoe groeit een knoflook?
- Knoflook soorten
- Knoflookbloemstelen
- Medicinale werking
- Muziek over knoflook
- Nagerechten
- Over Eemlook
- Recepten
- Soep
- Tapas en bijgerechten
- Vegetarisch
- Vis en schaaldieren
- Vleesgerecht (kip)
- Vleesgerecht (lamsvlees)
- Vleesgerecht (overig)
- Vleesgerecht (rundvlees)
- Vleesgerecht (varkensvlees)
- Vleesgerechten (wild)
- Voor kids
- Voorgerecht
- Vraag & antwoord
- Waar te koop
- Zelf telen
Recente reacties