Voor 4 personen.

Ingrediënten:
3 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook,fijngehakt
500 g oesterzwammen, in grote stukken
4 eetlepels fino-sherry
50 g pijnboompitten
straaltje citroensap
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
zout en peper

Bereiden:
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit daarin op tamelijk hoge hittebron de stukjes knoflook tot ze lichtbruin beginnen te worden (ca. 3 minuten).
Roer er de paddestoelen, sherry en pijnboompitten door en bak tot het paddestoelvocht bijna verdampt is. Voeg citroensap en peper en zout naar smaak toe, roer er de peterselie door en dien het gerecht op.

Tip:
Voor een echt authentiek gerecht heeft u wilde paddestoelen nodig, maar oesterzwammen of grotchampignons zijn een heel aanvaardbaar alternatief. Het gerecht bevat gewoonlijk geen pijnboompitten, maar dit zorgt voor een contrast in smaak en consistentie.