Ingrediënten
600 gram snoekbaarsfilet
2 el chermoula*
4 stukken bananenblad

Bereiding
Bestrijk de snoekbaars met de chermoula, verpak de vis in bananenbladeren en laat de pakketjes minimaal 2 uur intrekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de pakketjes 10-13 min. in het midden van de oven tot de vis net gaar is (hij moet nog iets glazig zijn). Geef er risotto of knolselderijpuree bij. In de zomermaanden kunt u er ook zeekraal of lamsoren bij serveren. Stoof de zeekraal of de lamsoren met een fijngesneden sjalotje enkele minuten in wat boter.

* Chermoula
½ bosje koriander
¼ bosje basilicum
1 g saffraandraadjes
2 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 el limoensap
1½ dl olijfolie
5 zongedroogde tomaten
1 klein pepertje (pitjes verwijderen)
1 el kummel
zeezout, peper

Doe alle ingrediënten voor de chermoula in de keukenmachine en pureer dit tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en peper.