Ingrediënten:
2 plukjes saffraan
1 kilo nieuwe aardappels, schoongeboend
2 rode uien, in ringen
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels geelwortelpoeder
2 theelepels kaneelpoeder
2 theelepels korianderzaad
4 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
4 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels honing
olijfolie
2 gekonfijte citroenen, elk in 8 partjes
24 Provençaalse olijven
een bosje koriander, fijngehakt
Bereiding:
Laat de saffraandraadjes in 400 ml warm water weken. Halveer de aardappels in de lengte, kook ze tien minuten in gezouten water en giet ze af. Verwarm een scheut olijfolie in een tajine of pan en fruit hierin zachtjes de uien. Voeg na een paar minuten de specerijen, gember, knoflook, een snuf zout en de honing toe. Laat zachtjes vijf minuten bakken. Doe de aardappels erbij, samen met de citroenpartjes en schenk er dan het saffraanwater op. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en laat tien minuten sudderen. Voeg de olijven en koriander toe en laat nog vijf minuten pruttelen. Proef en maak op smaak met zout, peper en eventueel honing.
Recente reacties