Benodigdheden:
100 gram rookspek
600 gram wild zwijnspoulet
100 gram boter
2 flinke uien
8 teentjes knoflook
2 plakken knolselderij
2 dl rode wijn
3 theelepels tijm
2 theelepels rozemarijn
paar takjes selderij
250 gram champignons
zout
peper
eventueel maïzena

Bereiding:

Snijd het rookspek klein en bak dit uit in een pan.
Houd het spek apart.
Bestrooi de pouletstukjes met zout en peper en bak deze rondom bruin in het spekvet.
Snij de uien en knoflook fijn en de selderij in blokjes; voeg deze met de boter toe aan het poulet.
Roer het goed door.
Verwarm de wijn en doe die met de tijm, de rozemarijn, de selderij en de spekblokjes bij de poulet.
Laat het geheel circa 90 minuten stoven.
Voeg de laatste 20 minuten de gesneden champignons toe.
Bind het eventueel met wat aangemengde maïzena en breng het op smaak met wat peper en zout.